depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Recoil
Hirdetés

Recoil: subHuman - Sajtóanyag

Recoil: subHuman - Sajtóanyag

Hat év kihagyás után, a zenész ill. producer Alan Wilder az ötödik Recoil albummal tér vissza. A subHuman címmel megjelenő új lemez várhatóan 2007. július 2-án lát napvilágot.

A subHuman CD lemezen és korlátozott számban kiadott hagyományos bakelit lemezen lesz elérhető. Rajongók számára egy speciális gyűjtői DVD csomag is a polcokra kerül. Ez a hagyományos sztereó CD változat mellett az 5.1-es surround keverést is tartalmazza majd, illetve az album egy exkluzív ambient stílusú újraértelmezését is. A DVD lemezen az eddig megjelent összes Recoil klip is megtalálható lesz.

A Recoil projekt keretein belül ezúttal egy blues zenész, Joe Richardson (The Joe Richardson Express) működik közre, aki egyedi énekstílusa mellett kiváló gitár és harmonika játékáról is ismert. Az eredetileg Dél-Luisiana-i születésű Richardson hosszú éveket töltött a New Orleans-i élet rejtettebb világában, így egyedi képet nyújtva konfliktusról, vallásról, bebörtönzésről ill. személyes emberi vívódásairól.

Az angol énekesnő, Carla Trevaskis, egyedi dalaival, egy kifejezőbb és irányítottabb teret adott a subHuman albumhoz. Trevaskis olyan zenészekkel dolgozott már együtt, mint Fred de Faye (Eurythmics), Cliff Hewitt (Apollo 440) vagy Dave McDonald (Portishead).

Wilder tehetségének köszönhetően merőben különböző és eklektikus zenei stílusokat ötvöz gyakran vitatott mondanivalókkal, így hozva létre az album összetett zenei világát és feszített, erőteljes terét. A subHuman azt kéri tőlünk, hogy tekintsünk magunkba és keressük meg a lényegét annak, mi is tesz bennünket emberré – s, ami még ennél is fontosabb, mi alapján rendelünk magunk alá másokat, néha durva következmények árán is. Mi mindannyian csak alárendeltek (subHuman) vagyunk valaki szemében.

Forrás: Shunt
Ajánlott videók
1997.10.20. Useless EMA 2006 – Promó videó LaserTheater - depeCHe MODE Show 2005.12.12. A Pain That I’m Used To 1990. Halo 1993.04.26. Walking In My Shoes

2007.04.22. 11:20 | Faith | 12558 Olvasás | 0 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©