depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

depeCHe MODE, The Bravery Beszámoló

depeCHe MODE, The Bravery Beszámoló

Bevallom nekem az öt évvel ezelőtti Kisstadionos koncert csalódás volt, olyannyira, hogy azóta alig hallgattam dM-et. Egyszerűen laposnak tűnt a setlist, és bár közel álltam a színpadhoz, annyi hangerő volt csak, hogy simán lehetett beszélgetni a két méterrel arrébb sodródott barátommal a számok közben. Becsületből azért megvettem az új lemezt és ha nem is jöttem tőle újra izgalomba, megnyugtató volt hallani két közepes ipari munka után egy jót is

depeCHe MODE, The Bravery Beszámoló

A nyolcra meghirdetett időpontban a tavalyi év egyik legslágeresebb bemutatkozó indie lemezével rendelkező The Bravery kezdte a műsort. Hálátlan dolog lehet a depeCHe MODE előtt játszani, a letakart hangszerek és díszletek között, volt is bennem egy olyan félsz a Kisstadionos negatív előzenekar-fogadtatás miatt, hogy dobolás és fütyülés lesz. Ehhez képest korrektül vette a közönség, egy-két kikandikáló kezen kívűl nem mozdultak ugyan rá, de azért tisztességesen megtapsolták őket. Az öttagú banda frontembere a lemezhez képest élőben nagyon Robert Smith-re emlékeztető stílusban énekelt. A tőle megszokott vonaglós-hisztisre vette a figurát, hol a mikrofont pörgette, hol pedig magát dobta a földre. A kábé félórás programban a lemezhez hasonlóan mint lassabb dal csak a Tryant szerepelt, úgy az ötödik szám körül, majd jött az An Honest Mistake, Unconditional, Fearless slágerhármas a végére. Az An Honest Mistake a tavalyi év egyik legjobb pillanata volt, ha mondjuk a Szigeten csendül fel, biztos nagyobb ováció és tombolás kíséri. Mindent összevetve ha nem is keltettek mély benyomást, élveztem a koncertet, de kisebb színpadon és több rajongóval lett volna az igazi.

Fél óra múlva rövid intró után el is kezdődött recsegés, vagyis a A Pain That I’m Used To első taktusai. A színpadon a manapság divatos retró lázt meglovagolva, két század eleji sci-fi filmeket idéző szintetizátor és egy ufóként ható gömb vált láthatóvá. Eleinte még csak hangulatos világítás volt, majd 1 szám után lehullott a háttérlepel és előkerült egy kisebb kivetítő, a továbbiakban pedig fokozatosan mellé még öt ugyanilyen. Ezeken hol a tagokat láthattuk hol pedig a zenéhez illeszkedő képeket. Nagyon jól el lett találva, azt hiszem ez az eddigi legjobb színpadképük. De a lényeg nem is ez hanem a zene, amiben sikerült meglepniük, ugyanis néhány régen játszott szerzeményt is elővettek. Mindjárt a harmadik nóta a Question Of Time volt, visszavették a repertoárba a Behind The Wheel-t és az Everithing Counts-ot, a ráadásban pedig a Just Can’t Get Enough volt a legnagyobb meglepetés. Bár a nagy rajongók a sorrendet is előre tudhatták, könnyen utána lehet nézni az interneten az eddigi setlisteknek ( én kimondotton nem szeretem tudni, levon a koncert élvezeti értékből kicsit ). Különlegességként ezen kívül a Martin L. Gore előadta zongorakísérettel a Shake The Disease -t, és a Sinner In Me kicsit felturbózott verziója is tovább színesítette az estét. A csúcspont persze a megunhatatlan Enjoy The Silence és a kötelező záródallá vált Never Let Me Down Again volt ( a közönség együttes kézlengetésétől kirázza a hideg az embert, jó értelemben véve). Dave Gahan-en nem fogott az idő, végig energikus volt az előadás, a hangja is rendben volt (nagyon is). Érdekes, hogy az előző albumról, az Exciter -ről, csak a Goodnight Lovers hangzott el, amit Dave és Martin összeölelkezve adott elő a színpad kiugró részén, a közönséggel körbevéve.

Nem éreztem különösebb lelkesedést a koncert után, mint mikor kijöttem például a Kraftwerk , Peter Gabriel vagy Placebo koncertekről, de korrekt rutinelőadás volt, az biztos.
 
depeCHe MODE Setlist
 
Intro
A Pain That I’m Used To
John The Revelator
Question Of Time
Policy Of Truth
Precious
Walking In My Shoes
Suffer Well
Damaged People
Home
I Want It All
The Sinner In Me
I Feel You
Behind The Wheel
World In My Eyes
Personal Jesus
Enjoy The Silence
 
Első ráadás
 
Shake The Disease
Just Can’t Get Enough
Everything Counts
 
Második ráadás
 
Never Let Me Down Again
Goodnight Lovers
 
 
Szerző: B-side
 
 
Forrás: © newwaveonline.hu




Ajánlott videók
Barrel Of A Gun - Forgatás 2010.01.11. RTL Klub - dM - Live In Budapest - Mix NLMDA - Búzamező Budapesten Recoil - 2011 Dave Gahan - RTL - Punkt6 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 1.rész

2006.03.23. 16:16 | Faith | 5324 Olvasás | 0 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©