depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Koncert - 2009.11.25 : Bologna, Olaszország
Turnék
Dátum Város Helyszín
Sze, 2009.11.25. Bologna, Olaszország Palamalaguti
Látogatottság: 11.000
Setlist: 01. Intro + In Chains
02. Wrong
03. Hole To Feed
04. Walking In My Shoes
05. A Question Of Time
06. Precious
07. World In My Eyes
08. Fly On The Windscreen
09. Insight
10. Home
11. Miles Away / The Truth Is
12. Policy Of Truth
13. It's No Good
14. In Your Room
15. I Feel You
16. Enjoy The Silence
17. Never Let Me Down Again

18. One Caress
19. Stripped
20. Behind The Wheel
21. Personal Jesus
 
Előzenekar: Soulsavers
Megjegyzések:

Insight, először az együttes előadásában.

A vártnál gyengébben fogadott nagylemezzel újabb gigaturnéra indult az együttes, kilenc hónap alatt többször megfordultak Európában (Budapesten újabb duplázás), jártak Észak-Amerikában, és 1994 óta először Dél-Amerikában is. A turné sokáig úgy tűnt, hogy el van átkozva: Andy édesapja a nyitókoncert előtt hunyt el, majd a harmadik, athéni fellépés előtt Dave rosszul lett, és prosztatarákot állapítottak meg nála, amelyet sikerrel kezeltek. A turné jónéhány koncert elhalasztása után folytatódott csak, ám a kellemetlenségek folytatódtak: a Strangelove alatti túl merész kivetítést egy idő után “lekeverték”, majd a szám ejtésével oldották meg a problémát; ráadásul az új dalokat is nagyon hamar régiekre cserélte a zenekar (így esett áldozatul az In Sympathy két koncert után, a Fragile Tension egy fellépést követően, és a második kislemez, a Peace is viszonylag hamar kihullott). A színpad kissé a Singles Tour-t idézte, grandiózusabb kiadásban: diszkógömb és nagy háttérképek vették körbe az ezúttal kissé fáradtnak tűnő zenekart. A turné ismét kislemezekkel operál, az az ember érzése, hogy a lemez csak alkalom, hogy a jól ismert számokat megturnéztassák. Ezzel együtt bombameglepetés a Fly On The Windscreen - 15 év után először - igaz, aztán a World In My Eyes jött helyette… Két további kellemes meglepetés volt a Strangelove és a Master And Servant, amelyek 19 év után kerültek vissza a setlistbe, ám aztán viszonylag hamar a süllyesztőbe kerültek, és jött helyette a biztos Behind The Wheel…  A zárószám ismét egy csendes, akusztikus alkotás volt, a Waiting For The Night, ám aztán ezt is elhagyták a turné második felére. Másik oldalról nézve persze a zenekar ezen a turnén többet variált a setlisten, mint néhány korábbin együttvéve, így végül a hosszas menetelés nem végződött keserű szájízzel. Az előzenekarok leggyakrabban a Soulsavers, a Motor, az M83, a Nitzer Ebb és a Peter Bjorn and John voltak. A turnéról készült DVD a Tour of the Universe: Barcelona 20/21.11.09 címet kapta. Erről a turnéról is készültek koncertlemezek, Recording The Universe címmel, ám ezúttal már nem minden helyszínről.

 
 
 
Előző | Következő 4715 Olvasás | 3 Hozzászólás | Nyomtatás

Módosítva: 2012.11.18. 00:20
 
 
3. Hozzászóló: Szigi [Szerkesztő] | Időpont: 2019.05.11. 21:13

Teljes koncertfelvétel:

https://www.youtube.com/watch?v=Nsf4xPkUawo

 
2. Hozzászóló: Szuzi | Időpont: 2009.11.26. 16:16
Szuzi

Ezek nálam is jöhetnek, és én se bánnám, ha a Waiting-ről se feledkeznének el.

 
1. Hozzászóló: jantar | Időpont: 2009.11.26. 14:49
jantar

Kedvenc számaim. Bár a Waiting hiányzik. :DD :-)

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
Hirdetés
FREESTATE.hu ©